Calendar Room

Ink, gouache and chalk pastel on paper, wood frames
Size (each panel): 36” x 72”

The Calendar Room is developed from a series of 15th Century paintings depicting the “Landscapes of the Four Seasons” (right) by the Japanese artist Sesshū (1420-1506). It’s not the “actual” landscapes that Sesshū painted, but rather his human-sized paintings of them define the site for the Calendar Room (below).


“Fukushima, who works as an architect in Canada, has skilfully reworked Sesshu’s motif of a solitary mountain peak into a system of beautifully drawn lines that are as elegant as calligraphy, as precise as mathematics and as sensuous as a nude by Matisse.”
Glenn McNatt, Art Critic
The Baltimore Sun

Ken Fukushima Architecture
  • Ken Fukushima Architecture
  • Ken Fukushima Architecture
  • Ken Fukushima Architecture